Team

Freya

Vroedvrouw, ervaringsdeskundige, lactatiekundige i.o., babymassage, zwangerschapsmassage

Maak een afspraakZwangerschapsmassage - babymassage (privé)

Lisa

Vroedvrouw, verpleegkundige, ervaringsdeskundige

Maak een afspraak

Natasja

Vroedvrouw, ervaringsdeskundige, lactatiekundige i.o., zwangerschapsmassage

Maak een afspraak

Elien

Doula, draagconsulente, yogateacher

Maak een afspraak

Bonny

Gezins-kindercoach

Maak een afspraak

Ellen

Kindervoedingsdeskundige, psychologisch consulent

Maak een afspraak

Sanne

Kinesist, draagconsulente

Maak een afspraak

Freya - vroedvrouw, ervaringsdeskundige, lactatiekundige i.o., babymassage, zwangerschapsmassage

Welkom! Ik ben Freya en samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van Léon, Felix, Louie & Emile (tweeling) Ik moet je dus niet vertellen dat ik een heleboel aan “mama-ervaring” bezit. Ik ben een echte gezinsmens, maar heb ook af en toe nood aan me-time. Daarom probeer ik regelmatige naar de CrossFit-les te gaan, maar kan ik ook genieten van lekker uit eten en een warme chocolademelk.

Tot begin oktober 2021 had ik een ecologische webshop voor mama en kind : De Kleine Reus en de Draak. Samen met mijn man heb ik dit 3 jaar lang met veel plezier gedaan. In mijn hart was ik toch nog het meest vroedvrouw. Ik verlangde ernaar om terug toekomstige ouders bij te staan tijdens de meest intense en zeker ook de mooiste periode van hun leven. Begin oktober 2020 heb ik dan toch de sprong gewaagd en ben ik als zelfstandige vroedvrouw aan de slag gegaan. Wat had ik dat gemist!

Ik kreeg steeds meer patiënten en had dus ook minder tijd over voor de webshop. Omdat ik tegen die tijd ook pril zwanger was van een tweeling moest er een keuze gemaakt worden. Want tijd voor mijn gezin staat nog steeds op de eerste plaats. Omdat ik in mijn hart toch het meest vroedvrouw was hebben wij in oktober 2021 onze webshop overgedragen aan iemand anders. Hierdoor kan ik mij volledig richten op mijn activiteit als zelfstandige vroedvrouw. Ik ben zelf 2 keer thuis bevallen en heb 2 keer borstvoeding gegeven. Daardoor heb ik zelf mogen ervaren dat je als aanstaande mama heel veel kan. Ik geloof heel erg in de eigen kracht en beslissingsrecht van de vrouw. Ik probeer ook steeds fysiologisch te handelen en de aanstaande ouders bij te staan op de manier die zij het liefst hebben. Uiteraard kan dit ook wanneer je in het ziekenhuis bevalt, en dat wil ik heel graag aan toekomstige ouders doorgeven.

Naast mijn opleiding als vroedvrouw heb ik ook een bijkomende opleiding babymassage gevolgd en start ik in september 2022 mijn postgraduaat lactatiekunde. Je kan bij mij, naast de begeleiding als vroedvrouw, ook terecht voor babymassage, zwangerschapsmassage en lactatiekundige ondersteuning

Verder volg ik regelmatig bijscholing om mijn kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Ik heb veel interesse in perinatale mentale gezondheid en welbevinden en borstvoeding. Vandaar dat ik hier ook veel belang aan hecht.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat je veel meer kan beteken voor een gezin als je jouw krachten bundelt, is het ook steeds mijn droom geweest om een eigen multidisciplinaire praktijk op te starten. Op het juiste moment en op de juiste plaats kwam ik Lisa tegen. Een vrouw én mama met dezelfde visie en droom. Samen willen wij voor jou een plaats creëren waar jij je als (toekomstige) ouder welkom voelt, waar je met al je vragen terecht kan met jouw nieuwe gezin. Waar je op een laagdrempelige manier de ideale ondersteuning op maat krijgt zonder vooroordelen.

Welkom bij Bloei!

Lisa - vroedvrouw, ervaringsdeskundige

Hallo iedereen, ik ben Lisa, getrouwd met mijn liefdevolle partner Kevin en mama van ons dochtertje Millie. Ik wist al heel snel dat ik vroedvrouw wilde worden. Als baby van één jaar was ik namelijk aanwezig bij de thuisgeboorte van mijn zusje Ilona. Tot op vandaag denk ik nog steeds dat ik daarom vroedvrouw ben geworden. 🙂 Mijn mama is ook jaar in jaar uit een zeer geliefde zelfstandig thuisverpleegster geweest ‘bij ons in het dorp(. Het zorg dragen voor anderen heb ik heel zeker van haar gekregen.

Na een vurige kinderwens werden mijn man en ik in 2020 voor het eerst ouders: wij waren eindelijk in verwachting van ons eerste kindje! Samen gingen wij zelf op zoek naar een vroedvrouw die ons wilde begeleiden doorheen ons geboorteverhaal. Velen vroegen zich af: ‘waarom zoekt een zwangere vroedvrouw zelf een vroedvrouw?(!Awel, ik was héél blij met een vroedvrouw aan onze zijde. Ondanks al mijn voorkennis over zwangerschap, bevallen en borstvoeding, was ik soms heel onzeker. Deed ik het wel goed? Drinkt mijn baby wel voldoende? Is mijn buik nu niet té dik? Al deze vragen en twijfels kon ik bespreken met mijn vroedvrouw en daar was ik elke keer heel dankbaar voor.

Door te werken op verschillende plaatsen, door mijn goesting om steeds bij te leren én door zelf mama te worden groeide mijn passie steeds maar weer om zelf een vroedvrouwenpraktijk op te starten. Freya kwam onverwachts op mijn pad en na onze eerste babbel wisten we al van elkaar dat we dezelfde droom deelden: het oprichten van een multidisciplinaire praktijk. Een plekje waar je als (toekomstige) ouder terecht kan voor heel wat aspecten uit het ouderschap, zowel voor jezelf als voor je kindje. Al snel werd het eerste zaadje van ‘Bloei’ geplant.

Wat ben ik blij dat ik je vanaf nu welkom mag heten bij Bloei, onze multidisciplinaire praktijk!

Natasja - vroedvrouw, ervaringsdeskundige, lactatiekundige i.o., zwangerschapsmassage

Hallo! Ik ben Natasja, en net zoals iedereen in dit team ben ik ook mama. Samen met mijn man Tom, heb ik twee prachtige zoontjes: Hugo en Victor.

De geboorte van hen heeft iets in mij veranderd. Het besef dat een vroedvrouw een belangrijke schakel kan zijn voor zwangeren en pas bevallen ouders kwam meer en meer op de voorgrond. De ervaringen die ik nu als mama heb, is een enorme meerwaarde als vroedvrouw. Gezinnen begeleiden en zien groeien, dat is het mooiste wat er is!

 

Na verschillende jaren ervaring in ziekenhuizen op de afdeling neonatologie en in het onderwijs, bleef zelfstandige vroedvrouw zijn toch mijn grote droom. Mijn hart en buik riepen luid en duidelijk: “Waag de sprong!”

Ik ben dan ook enorm dankbaar en gelukkig dat ik sinds heden deel uitmaak van Bloei!

Elien - doula, draagconsulente, yogateacher

Hallo allemaal, Mijn naam is Elien. Yogadocent, geboorte-, en postpartum-doula en draagconsulent. Als yogadocente ben ik gespecialiseerd is zwangerschapsyoga en postpartum yoga. 

In Juni 2019 werd ik na een heftige maar mooie bevalling mama van onze kleine krijger Ronin. Naast mama ben ik ook plus-mama van Lester.

Mijn rots in de branding in dit alles is Edward.  Samen hebben we een grote passie voor sportklimmen en de natuur.

Tijdens mijn bevalling was ik vrij goed voorbereid, had ik connectie met mijn lichaam en durfde ook out of the box denken. Hierdoor heb bewuste keuzes gemaakt. We hadden een duidelijk geboorteplan. Thuis bevallen in bad omringd door vrouwen en mijn partner die me steunde. Onze geplande thuisbevalling viel in het water en we gingen richting ziekenhuis.  Al ging niet alles zoals gepland, door de constante steun die ik kreeg van Lisa en partner in het ziekenhuis kon ik vol vertrouwen in mijn eigen kracht bevallen. Hier ontdekte ik ook de waarde en kracht van de vertrouwenspersoon naast je. Hierdoor volgde ik na mijn kraamtijd de opleiding tot doula aan de Vlaamse federatie voor doula’s.  

Mijn samenwerking met Bloei is dus ook niet toevallig. Lisa begeleide mij tijdens mijn zwangerschap, bevalling en kraamtijd en na de geboorte van Ronin was het ook heel duidelijk dat ik iets wilde doen in de geboortewereld. Samen hebben we vaak gepraat over hoe we mama’s de beste zorgen kunnen bieden en wat we in de regio nog miste. Daar is Bloei dus een antwoord op. Een praktijk die verschillende disciplines samenbrengt om zo optimale zorg te verlenen aan ouders door onze sterktes te bundelen.

Cindy - psycholoog

Ik ben Cindy Vangelooven, afgestudeerd in 1998 als klinisch psychologe waarna er nog een therapie-opleiding is gevolgd. Op meerdere plaatsen werkzaam geweest en veel ervaring kunnen opdoen. Waar ik echter de meeste inspiratie uithaal, zijn mijn jongvolwassen dochters. Hen begeleiden, ondersteunen en langs hen lopen op hun levenspad met hindernissen en topmomenten heeft mij zoveel meer kennis, wijsheid en bagage gegeven om andere ouders, kinderen en jongeren te helpen om te gaan met levensgebeurtenissen die hun stempel drukken, gedrag en gevoelens die het dagelijks leven bemoeilijken. Ik wil jullie op weg helpen met opvoedingsvragen, angsten en naast jullie lopen op je pad zolang het nodig is. 

Bonny - gezins-kindercoach

Wat leuk om jou te zien! Ik ben Bonny. Ik heb al sinds mijn kindertijd graag voor kinderen
gezorgd en er mij over bekommerd. Zo ging ik al op jonge leeftijd babysitten en deed ik
vrijwilligerswerk bij de Limburgse Stichting Autisme. Daarna besliste ik om leerkracht te
worden. Na 15 jaar ervaring als juf ging ik op zoek naar meer handvaten om kinderen te
begeleiden op hun weg naar volwassen persoon en verder.
Zelf heb ik, samen met mijn man Dominique, twee zonen: Stan en Sep. Zwanger worden liep
de eerste keer niet van een leien dakje en erna ondervond ik geen gemakkelijke
zwangerschap. Toen Stan na 37 weken al geboren werd en een huilbaby bleek te zijn, voelde
ik mij als mama niet klaar voor het moederschap. Het werd een zoeken naar manieren om te
kunnen functioneren. Eén van de ontdekkingen was voor mij toen de draagdoek. Bij de
tweede zwangerschap besloot ik zelf het proces in handen te nemen en contact te zoeken
met een vroedvrouw. Door deze samenwerking kreeg ik de kans om thuis te bevallen en dit
was één van de mooiste ervaringen ooit voor mij. Mama worden is zo een belangrijk
moment in ons leven waarvan de kracht niet te onderschatten valt. Zorgen voor ons kind
wordt dan onze liefste bezigheid, maar gaat ook gepaard met zorgen, angsten en
moeilijkheden waarbij we dan ook nog onszelf niet mogen vergeten… Een uitdaging dus!
Graag ben ik er voor je als klankbord bij vragen en bezorgdheden omtrent je
kleuter/kind/tiener en jongvolwassene. Maar ook kunnen we de focus leggen op dingen
waar je zelf tegenop loopt in het leven en hier samen dieper op ingaan.

Ellen - Kindervoedingsdeskundige, psychologisch consulent

Hallo,

Ik ben Ellen, mama van twee lieve deugnieten van dochters Livia (3 jaar) en Avélie (6 maanden).

Naast mijn achtergrond als toegepast psychologe heb ik mij de laatste jaren volledig bijgeschoold op vlak van (kinder)voeding. Waarom?

Tijdens mijn eigen kinderwens, fertiliteitstrajecten, zwangerschappen en “mama zijn” heb ik ondervonden hoe voeding een enorme invloed kan zijn op je lichaam, zowel mentaal als fysiek.

Deze kennis wil ik heel graag met jou delen, zodat ook jij met makkelijke handvaten jezelf en je kindje kan laten (op)groeien tot:

 • Iemand die gelukkig is met zijn/haar lichaam
 • Iemand die een gezonde relatie heeft met eten
 • Iemand die weet wat voeding voor hem/haar kan betekenen op vlak van energie, stress, …

Onder de naam Pomme wil ik jou als (wens)ouder psychosociaal ondersteunen en begeleiden in het creëeren van gezonde voedingsgewoontes voor jou en je (toekomstig) gezin. Dit wil ik doen door niet enkel te gaan kijken naar – wat is een gezond eetpatroon? -, maar ook naar – wat zijn de noden binnen het (toekomstig) gezin? – en – welk gedrag en gevoel komt hierbij kijken? -.

Gezonde voedingsgewoontes gaan namelijk over zoveel meer dan alleen het eten dat je in je mond stopt. Het gaat over een gelukkig (buik)gevoel, een gezellig moment, waarin je echt verbinding kan maken met elkaar.

Je kan bij mij terecht voor begeleiding rond kinderwens, fertiliteit, zwangerschap, starten met vaste voeding, selectief eetgedrag, gezonde voedingsgewoontes voor jou en je gezin en zoveel meer!

Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Liefs, Ellen

Sanne - kinesist, draagconsulente

Hallo iedereen, mijn naam is Sanne. Mijn persoonlijkheid kan je omschrijven als energiek maar toch rustig, zachtaardig maar vastberaden en vooral zorgend. ‘s Ochtends start ik graag mijn dag met een wandeling met mijn partner en onze hond Oshie vindt dit natuurlijk geweldig. Genieten en tot rust komen doe ik het liefste in de natuur. 

Waar sta ik voor in binnen “Bloei”

Ik ben een kinesitherapeut gespecialiseerd in het behandelen van baby’s tot oudere kinderen. 

Tijdens mijn opleiding werd het me namelijk al snel duidelijk dat mijn hart en passie liggen bij het behandelen van kinderen. 

Uit ervaring weet ik dat het informeren het betrekken van jullie als ouders, grootouders of andere die zorg dragen voor het kindje, ENORM belangrijk is in het behandeltraject van het kindje zelf. Hier zet ik dan ook maximaal op in. Jullie kunnen bij mij altijd terecht met al jullie vragen en zorgen. 

Als therapeut sta je niet stil met leren en heb ik me eveneens gespecialiseerd in een 2e passie van mij: zwangerschapsbegeleiding. Het begeleiden van toekomstige mama’s en papa’s staat hierin centraal. Het is voor mij heel belangrijk om jullie als gezin te bekijken in zijn totaliteit. Alle factoren die een invloed kunnen hebben op jullie als persoon alsook jullie kindje worden meegenomen. Dit kunnen zowel fysieke, mentale als sociale factoren zijn. Je mag me steeds vrijblijvend contacteren voor meer informatie hierover! 

U kan bij mij terecht voor zwangerschapsbegeleiding vanaf de eerste tot de laatste fase van de zwangerschap, ik leer je bewustwording van je lichaam, contact maken met je kindje, ademhalingsoefeningen en bekkenbodem oefeningen. Maar ook oefeningen samen met je partner kunnen aanbod komen. We gaan ook verder in op arbeid en de bevalling, welke manieren je kan toepassen om de weeën te kunnen opvangen.

Voor wat kan je terecht bij mij:

 • Ontwikkelingsstimulatie van baby’s zoals voorkeurshouding,plagiocephalie, hypotone baby, ontwikkelingsachterstand
 • Ontwikkelingsstimulatie van kinderen (zowel grof als fijn motorisch)
 • Ademhalingskinesitherapie voor baby’s
 • Kinesitherapie bij neuromusculaire aandoeningen bij kinderen
 • Zwangerschapsbegeleiding- pre en postnatale begeleiding
  • Bewustwording van je lichaam
  • Contact maken met je kind
  • Bekkenbodem oefeningen
  • Voorbereiding bevalling
   • Ademhalingsoefeningen
   • Leren weeën opvangen
   • Welke houding kan je aannemen
 • Informatie rond positioneren, handling, spelen met je baby
 • Draagconsulente: draagzakken – knopen 

Gevolgde opleidingen:

 • Master in de kinesitherapie en revalidatie wetenschappen met specialisatie in de pediatrische revalidatie
 • Bobath therapeute
 • Zwangerschapsbegeleiding- ‘Lief Portael’
 • Plagiocephalometrie
 • Bijscholingen op regelmatige basis
 • Draagconsulente

Lotte - Osteopaat

Hallo iedereen,

Ik ben Lotte! Ik ben een bezige bij, naast werken, lekker uit gaan eten, vrienden en familiebijeenkomsten, ben ik ook enorm geïnteresseerd in sport. Zo beoefen ik samen met mijn man triatlon.
Door mijn grote interesse in het menselijk lichaam, ben ik kinesitherapie gaan studeren, in 2018 studeerde ik af als sportkinesitherapeut. Mijn honger was nog niet gestild en daarom heb ik de opleiding Osteopathie gevolgd, het diploma behaalde ik in 2022. Tussendoor woonde ik nog enkele kleinere opleidingen bij. Om te blijven bijleren en mijn kennis te verruimen zal ik ook in de toekomst onder andere, de opleiding sportosteopathie, trainingsleer, applied kinesiology, first baby check,… volgen.
Ik ben er voor jou in ‘bloei’ om de zwangerschapskwaaltjes te verzachten, het kleine wondertje op gang te helpen en iedereen die met sportblessures, maag-darmklachten, nek-rugklachten, gewrichtsklachten, spier- en peesklachten, enz. zit te helpen de klachten te verminderen.
Tot snel!