Kinesitherapie & osteopathie

Onze kinesist en osteopaat zijn expert in het begeleiden van zowel moeder als kind. Zo kan onze kinesist mama tijdens en na de zwangerschap ondersteunen door het aanreiken van allerhande oefeningen en daarnaast behandelt zij baby’s en het oudere kind.

Bij onze osteopaat kan je dan weer terecht om de zwangerschapskwaaltjes te verzachten, het kleine wondertje op gang te helpen en iedereen die met sportblessures, maag-darmklachten, nek-rugklachten, gewrichtsklachten, spier- en peesklachten, enz. zit te helpen de klachten te verminderen.

Kinesist

Osteopaat

Kinesitherapie

Enerzijds kan je bij haar terecht voor zwangerschapsbegeleiding vanaf de eerste tot de laatste fase van de zwangerschap. Ze leert je bewustwording van je lichaam, contact maken met je kindje, ademhalingsoefeningen en bekkenbodem oefeningen. Maar ook oefeningen samen met je partner kunnen aanbod komen. We gaan ook verder in op arbeid en de bevalling, welke manieren je kan toepassen om de weeën te kunnen opvangen.

Anderzijds kan je ook bij haar terecht met je baby of oudere kind. Zij biedt begeleiding in:

  • ontwikkelingsstimulatie van baby’s zoals voorkeurshouding, plagiocephalie, een hypotone baby of ontwikkelingsachterstand;
  • ontwikkelingsstimulatie van kinderen: zowel grove als fijne motoriek
  • ademhalingskinesitherapie voor baby’s
  • kinesitherapie bij neuromusculaire aandoeningen bij kinderen
  • informatie rond positioneren, handling, spelen met je baby

Daarnaast is zij ook één van onze draagconsulenten en heeft zij heel wat kennis over zowel draagzakken als draagdoeken!

Wens je graag een afspraak bij onze kinesist?

Maak hier een afspraak

Osteopathie

Bij Lotte kan je tijdens je zwangerschap langs komen wanneer je last hebt van allerlei zwangerschapskwaaltjes, maag-darmklachten, nek-rugklachten, spier-en peesklachten, …

Na de geboorte van je kleintje is zowel mama als baby welkom. Een bevalling heeft vaak wel een impact op het lichaam en dat kan op zijn beurt voor bepaalde blokkades zorgen. In dat geval is het aangewezen om eens een bezoekje te brengen aan een osteopaat. Ook wanneer je baby onverklaarbaar rusteloos is, er een vermoeden is van allergieën en/of intoleranties kan een bezoekje bij een osteopaat wonderen doen.

 

Lotte is in 2018 afgestudeerd als sportkinesiste waarna ze in 2022 haar diploma osteopathie behaalde. Je kan bij haar in onze praktijk terecht om de zwangerschapskwaaltjes te verzachten, je kleine wondertje op gang te helpen, maar ook wanner je last hebt van een sportblessure, maag-darmklachten, nek-rugklachten, gewrichtsklachten, spier-en peesklachten hebt.

Maak hier je afspraak