Doula

Bij Bloei kan je jezelf ook laten ondersteunen door een doula. Elien stemt zich af op jullie noden. Of je nu thuis bevalt, in het ziekenhuis, met of zonder medische ingrepen of een keizersnede krijgt. Een bevalling kan een krachtige en positieve ervaring zijn ongeacht hoe de geboorte verloopt. Belangrijk is dat de tridade centraal staat. Vrouw, baby en partner. Dat er naar jullie geluisterd word en jullie met respect behandeld worden.

Geboorte doula

Postpartum doula

Geboorte doula

Hoe verloopt een zwangerschapsbegeleiding?

Kennismakingsgesprek

Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek leer je Elien wat beter kennen. Daarin vertellen jullie haar wat jullie verwachtingen en noden zijn. Uit dit gesprek voel je of er een klik is. Dit is ontzettend belangrijk omdat zij jullie een hele tijd begeleid en aanwezig zal zijn bij een bijzonder intiem moment: de geboorte van jullie kindje.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek verkennen we de vele geboorteopties. Ik informeer jullie altijd op een neutrale objectie manier. Vanuit de informatie kunnen jij en je geboortepartner bewuste geïnformeerde keuze maken. Hiervoor gebruiken we de B.R.A.I.N.S methode. Elke keuze die jullie maken is ok, want het is de geboorte van jullie kindje. We bespreken allerlei scenario’s zodat ik op eender welk moment weet wat jullie geboortewensen zijn. Zo kan je zelfzeker naar je bevalling toeleven. Ik vind het belangrijk dat je weet waarvoor je kiest – en de voordelen én de nadelen kent.

Vervolggesprekken

In de vervolggesprekken stemt Elien zich af op jullie noden. Jullie leren technieken aan die je tijdens de zwangerschap en geboorten kunnen gebruiken. Ook je partner wordt in dit proces betrokken. Via de aangeleerde technieken kan de geboortepartner mama ondersteunen tijdens de zwangerschap en de geboorte. Dit zijn onder andere massagetechnieken, drukpunten, ademhalings- en ontspanningstechnieken. We proberen de technieken uit en zo ervaren jullie welke het beste bij jullie passen. We staan even stil bij jullie gevoel. Hoe beleven jullie de zwangerschap, welke noden zijn er en hoe leven jullie naar de zwangerschap toe?

Maak hier jouw afspraak

Postpartum doula

Hoe verloopt een post-partum begeiding?

Kennismakingsgesprek

Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek leren we elkaar wat beter kennen. Daarin vertellen jullie Elien wat jullie verwachtingen en noden zijn. Uit dit gesprek voel je of er een klik is. Dit is ontzettend belangrijk omdat zij tijdens de kraamtijd regelmatig aanwezig zal zijn binnen jullie gezin om jullie te ondersteunen. Zo komt er ook een vertrouwd persoon bij jullie aan huis na de bevalling en niet iemand vreemd waar je misschien geen klik mee hebt. Dit kan telefonisch, via zoom of persoonlijk. Ben je al bevallen en heb je nood aan extra ondersteuning? Dan kan je haar nog steeds contacteren om een begeleiding op te starten.

Intake gesprek

De invulling van een begeleiding is ontzettend ruim. Het doel is jou als moeder (en je gezin) te ondersteunen tijdens de eerste 40 dagen na de geboorte. Dit door er voor jullie te zijn en jullie in jullie noden te ondersteunen.

Elien zorgt mee voor een warme, zachte omgeving waar je als nieuwe mama in kan landen en optimaal herstellen.

Voor een losse sessie Belly-binding of een sluitingsritueel kan je ook bij haar terecht. Meer informatie vind je hier:

Wat kan een post partum begeleiding inhouden?

 • Huishoudelijke taken, zoals even een was voor je draaien, poetsen, strijken, boodschappen etc. net wat gewenst is.
 • Eventuele oudere kinderen of huisdieren verzorgen/ophalen/spelen
 • Kraamkost: Het maken van voedende (Ayurvedische) maaltijden en dranken die bijdragen aan jou herstel als kraamvrouw en ondersteunen bij de borstvoeding. (het menu bespreken we samen)
 • Het coöridineren van een meal-train
 • Fijne herstellende massages geven met speciale oliën en kruiden die je herstel bevorderen.
 • Bellybinding
 • Een yoni stoombad met speciaal afgestemde kruiden
 • Een sluitingsritueel
 • Helpen bij het ondersteunen van de borstvoeding en zorg voor je baby, zodat jij ook in alle rust kunt douchen of even een momentje voor jezelf nemen.
 • Een luisterend oor bieden aan jullie beide en tips en ondersteuning geven waar nodig.
 • Een draagconsult
Maak hier jouw afspraak